4ª Recollida de brossa al Riu Segre

Dissabte 25 de maig vam tornar per quarta vegada a la canalització del riu Segre, un punt de concentració de tovalloletes, plàstics, papers i altres objectes contaminants. No ens fem creus de que haguem de realitzar quasibé una recollida al mes a aquesta zona; que a més, és una zona natural de la nostra ciutat i que, per tant, hauria de ser respectada per tothom.

Voluntatis i voluntàries durant la recollida de brossa al riu Segre de Lleida.

En primer lloc, volem agrair a “L’hort de ca la Barbara” per col·laborar amb nosaltres en aquesta activitat proveint-nos fruita! Ens encanta la seva fruita i és que està deliciosa! Moltes gràcies!

Una de les principals raons per les quals repetim tantes vegades aquesta localització és la MASSIVA QUANTITAT DE TOVALLOLETES que hi són dipositades. Repetim, LES TOVALLOLETES NO SÓN BIODEGRADABLES. Hem trobat que hi ha una comporta que aboca directamen al riu i que és per on apareixen totes les tovalloletes. Si us plau, no llençeu les tovalloletes pel vàter; aquestes, al no ser biodegradables ni al ser processades ni recollides per ningú es queden allí permanentment on acaben formant part del medi: es barrejen amb les roques i la terra, les plantes creixen al seu damunt… A continuació algunes imatges de com queda el medi després que s’obri la comporta.

Finalment, 20 voluntaris i voluntàries d’OSMON va aconseguir retirar, un cop més, 300 Kg de brossa que han ajudat a la millora del medi. Volem denunciar que fins i tot hi hagi envasos de plàstic enterrats al sòl que siguin impossibles de treure i que hagin creat un propi ecosistema dintre seu. Simplement endinsant-te en el camí, el terra és ple de tovalloletes, o més ben dit, el terra és de tovalloletes. La zona de pesca és plena de llaunes de begudes. Per últim, creiem que la cirereta del pastís se l’endú la pancarta electoral del PSC on es mostra la cara de l’ex-alcalde Àngel Ros amb el lema “Estem amb Lleida!”. Gràcies per deixar un residu tant gran al nostre riu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s