3ª Recollida de brossa al Riu Segre

El diumenge 27 d’abril del 2019, a OSMON hem organitzat la 3ª recollida de brossa al Riu Segre de Lleida. La zona del riu és una de les superfícies on s’acumulen més residus i, per això, es va decidir tornar a fer-hi una jornada de neteja; de la mateixa forma que es realitzarà una quarta quedada d’aquí poc temps degut a la immensa quantitat de brossa trobada. En aquesta tercera jornada ens hem centrat en la zona de Cappont, a la banda del riu on es realitza l’activitat de pesca.

Voluntaris i voluntàries durant la jornada de recollida de brossa.

18 dels nostres voluntaris/es s’han reunit tot un matí per netejar part de la costa del Segre i el resultat final ha set la recollida de 300 Kg de brossa. És un dels esdeveniments on s’han recollit més residus. La majoria del brossam estava format per tovalloletes higièniques que, a causa de la pujada del cabdal del riu durant l’any passat, es van quedar per la riba d’aquest. Tot i que ens els envasos s’indiqui que les tovalloletes són biodegradables i que es poden llençar pel vàter, no ho són. LES TOVALLOLETES HIGIÈNIQUES NO SÓN BIODEGRADABLES I ES QUEDEN ENTERRADES A LA VORA DEL RIU on acaben format part de l’ecosistema. Els nostres voluntaris/es han hagut d’escarbar la terra i, fins i tot, aixecar pedres per poder treure-les. La quantitat d’aquestes ha set massiva. Es trobaven escampades per tot el camí i també per zones amb vegetació. En un descampat d’uns 4 metres quadrats, els col·laboradors han hagut d’invertir més d’una hora per poder treure totes les tovalloletes.

Simultàniament, es va netejar la zona de pesca propera al riu. En aquest espai, es va trobar en major part residus de plàstic i peces de roba. Des d’OSMON us demanem que si realitzeu activitats de pesca tingueu cura dels vostres residus i no els llençeu de qualsevol manera per l’entorn.

Al finalitzar, vam comptar amb un esmorzar ben saludable cortesía de l’Hort de ca la Bàrbara, botiga de Lleida que es dedica a la venta de productes ecològics (de proximitat, de qualitat , a granel , directes del productor…) i lliures de plàstics d’un sol ús! Moltes gràcies per tot el que feu i per la vostra iniciativa cap un comerç i consum més sostenibles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s