Recollida de burilles a 4 parcs de la ciutat de Lleida

Una de les nostres voluntàries, la Belén, va prendre la iniciativa de començar una recollida de burilles a un parc infantil prop de casa seva on, sempre que hi passava, hi trobava moltes burilles de cigars pel terra. D’aquesta manera, en un sol dia, va arribar a recollir 100 burilles d’una zona de 5 mentres.

Voluntaris/es recollint les burilles dels parcs infantil.

Així va començar el nou moviment d’OSMON on ens dediquem a recollir les burilles dels parcs infantils de Lleida. Vam començar el dia 20 d’abril en 4 parcs infantils de Pardinyes: al parc infantil de davant el Parc de la Mitjana, a la plaça de Josep Pinyol, a la Plaça de Marracoi a la plaça de Josep Gort. Sol van poder col·laborar 4 voluntaris/es en la recollida però en sol dues hores van acabar recollint 700 grams de burilles!

I per què només burilles de cigars? Us estareu preguntant… Doncs la resposta es troba en que totes aquestes burilles tarden d’un a deu anys en descomposar-se. A més a més, contenen més de 4.000 substàncies químiques i cancerígenes com ara la nicotina, l’aquità, l’amoníac o el poloni 210. Per això és molt important que els parcs, i encara més els parcs infantils, siguin espais lliures d’aquests tipus residus i que, d’aquesta forma, els més petits i/o els animals no poguin entrar en contacte amb les substàncies tòxiques.

Des d’OSMON us demanem que, si us plau, NO TIREU LES BURILLES AL TERRA. Podeu apagar-les i tirar-les als contenidors d’escombraries de rebuig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s